Internetten in het buitenland zonder extra roamingkosten

Geplaatst op 24-07-2017 om 15:39

Vanaf nu is het mogelijk om in de Europese Unie te internetten zonder extra kosten voor het roamen. Voorheen was u in het buitenland afhankelijk van WiFi als u geen geld buiten uw bundel wilde betalen voor het internetten op uw mobiele telefoon. Nu kunt u gebruikmaken van uw bundel.

Internetten vanuit uw bundel

U kunt in de landen die aangesloten zijn bij de Europese Unie gebruikmaken van uw Nederlandse mobiele telefoonabonnement. Per provider kan het echter wel verschillen hoeveel data u kunt besteden. Ga dit daarom na bij uw dienstverlener.

Is uw bundel op? De gevolgen verschillen per provider. Bij KPN zal bijvoorbeeld de snelheid van uw internet omlaag gaan en kunt u tegoed bijkopen. Vraag ook dit na bij uw provider.

Prepaid

Er zit geen verschil in de regels tussen abonnementhouders en prepaidhouders. Betaalt u met uw prepaidkaart in Nederland 20 cent per MB, betaalt u dat ook in een ander EU-land.

Wat u moet doen

Om gebruik te maken van het roamen zonder extra kosten, moet u uw telefoon op ‘dataroamen’ zetten. Doe dit pas wanneer uw de grens over bent. Wanneer u dit standaard aan heeft staan, loopt u het risico wel extra te moeten betalen als u in een niet-EU-land verblijft.

Deel dit: