Snel en makkelijk bestanden synchroniseren met OneDrive

 


Snel verder met het bestand waarin je aan het werk was, dat kan binnenkort met OneDrive. Microsoft bouwt een nieuwe functie in, waarbij alleen recente bestanden automatisch gedownload worden. Deze is vanaf september beschikbaar.

Synchroniseren van bestanden

Alleen de bestanden waar je recentelijk in hebt gewerkt worden gesynchroniseerd. Je kunt dus sneller doorwerken, omdat je niet hoeft te wachten tot de hele OneDrive-map is gesynchroniseerd. Bestanden die niet automatisch gesynchroniseerd zijn, zullen wel zichtbaar zijn in Windows Verkenner. Wil je deze toch synchroniseren, klik je erop en wordt het bestand alsnog gedownload.

Pictogrammen

Windows Verkenner geeft ook een nieuwe kolom weer. Een blauw wolkje betekent dat het bestand alleen in de cloud staat, een groen vinkje zegt dat het bestand ook offline op je harde schijf beschikbaar is.

OneDrive On-Demand

Gebruikers van OneDrive On-Demand buiten de standaard synchronisatiemap ook hun bestanden ophalen. Voorbeeld: bewerk je vanuit het bureaublad op een andere Windows-computer een document en synchroniseer je deze, kun je op een andere Windows-computer op dezelfde locatie aan dat bestand verder werken.