Advertentievrij browsen op Microsoft Edge: zo schakelt u het in

Gebruikt u Microsoft Edge op Android, of zou u wel willen wisselen naar de browser? Volg dan zeker onderstaande stappen om zonder advertenties en trackers over het internet te kunnen browsen. De stappen hieronder gaan eerst in op het inschakelen van de advertentieblocker. Daarna leggen wij de andere instellingen van AdBlock Plus voor Edge uit.

  1. Open Microsoft Edge op Android
  2. Klik onderaan op de drie puntjes
  3. Selecteer Instellingen in de bovenste balk
  4. Klik vervolgens op Privacy en beveiliging
  5. Kies onder Beveiliging de optie Advertenties blokkeren
  6. Zet tot slot de schakelaar aan achter Advertenties blokkeren

Adblock Plus zal nu automatisch advertenties op een website blokkeren. Dit kan soms ook nadelig werken, helaas. Sommige websites blokkeren bezoekers met een advertentieblocker. Gelukkig kunt u dat oplossen via de Adblock Plus-instellingen. Blijf daarvoor hangen na stap 6 en klik onderaan op Uitzonderingen. U kunt daar websites invoeren waarvan u wilt dat advertenties niet geblokkeerd worden.

Een andere instelling die Adblock Plus biedt is voor de acceptabele advertenties. Geadviseerd wordt om deze optie niet te gebruiken. Dit blokkeert op verschillende websites functies die wel handig zijn. De Google Shopping-balk bovenaan Google zoeken is daarvan een voorbeeld. Wilt u geen advertenties meer zien als u aan het browsen bent? Zet de optie Acceptabele advertenties toestaan dan uit.

Bron: Androidworld.nl