Cybersecurity

Door middel van een stapsgewijze aanpak beschermt TONEC uw computers, servers, mobiele apparaten, elektronische systemen, netwerken en gegevens tegen de gevaren van internetcriminaliteit. Daarbij maken we onder meer gebruik van een antivirusscanner, firewall, een back-up oplossing en de TONEC Ransomware Scanner.

Stap 1. Identify: De eerste stap in het proces om u te beschermen tegen schadelijke aanvallen is het vroegtijdig herkennen vreemde en onbekende apparatuur en de mogelijke gevaren als gevolg daarvan. Dit kunt u vergelijken met een gebouw dat u wilt beveiligen. Indien u één raam vergeet, dan is dit een potentieel gevaar voor inbraken. Het identificeren van de apparatuur doen wij met behulp van Dato RMM.

Stap 2. Protect: De tweede stap richting een optimale cybersecurity, is het beveiligen van al uw IT-apparatuur. TONEC maakt daarvoor gebruik van verschillende antivirusscanners.

Stap 3. Detect: Wordt er toch op een phishing-link geklikt en deze is te nieuw, om door de antivirussoftware herkend te worden, dan komt de TONEC Ransomware Scanner om de hoek kijken. Deze herkent de bedreiging en onderneemt actie.

Stap 4. Respond: Wanneer er malware of ransomware is gedetecteerd in stap 3, dan is het noodzakelijk om snel te reageren om de gevolgen zo beperkt mogelijk te houden. Ook dit wordt uitgevoerd door de TONEC Ransomware Scanner. Die probeert eerst om de ransomware software uit te schakelen. Lukt dat niet, dan wordt de gehele computer op slot gezet en is er geen netwerkverkeer meer mogelijk. Alleen wij kunnen dan nog bij de computer om de ransomware te analyseren, te onderzoeken en te ontdekken waar de besmetting vandaan komt.

Stap 5. Recover: Is er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch schade ontstaan aan bestanden en documenten, dan moeten deze worden hersteld. Daarvoor is een goede back-up oplossing onmisbaar. Wij gebruiken hier verschillende back-up programma’s voor. De beschadigde bestanden kunnen uit de back-up worden terug gezet, zodat de impact zo klein mogelijk wordt gehouden.

Bent u geïnteresseerd in een proactieve aanpak tegen cybercriminaliteit? Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op via: https://www.tonec.nl/contact/