Eerste hulp bij thuiswerken

Als collega’s elkaar in deze tijd willen zien, is videobellen de enige optie. Maar lang niet al deze software is veilig. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met documenten die collega’s delen tijdens een videogesprek? Als werkgever en werknemer is het belangrijk om de juiste software te gebruiken om veilig op afstand te kunnen vergaderen.Tip: u kunt nu 6 maanden lang GRATIS toegang krijgen tot het goed beveiligde Microsoft Teams!

Tip 1. Gebruik Microsoft Teams

Als collega’s elkaar in deze tijd willen zien, is videobellen de enige optie. Maar lang niet al deze software is veilig. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met documenten die collega’s delen tijdens een videogesprek? Als werkgever en werknemer is het belangrijk om de juiste software te gebruiken om veilig op afstand te kunnen vergaderen.

Tip: u kunt nu 6 maanden lang GRATIS toegang krijgen tot het goed beveiligde Microsoft Teams!

Tip 2. Zorg voor een geschikte werkplek

Om thuis ook écht dingen gedaan te krijgen, is een goede werkplek uw eerste prioriteit. Bij voorkeur een plek waar u rust hebt, in stilte kunt vergaderen en waar een goede WiFi-verbinding aanwezig is. Heeft u ook de kinderen om u heen? Stem de werktijden af die goed overeenkomen met uw werk, het gezin en uzelf. Zorg voor een realistische planning en maak genoeg tijd vrij voor uw kinderen. Wat ook goed kan werken: creeër een speelgoed-werkplek op enige afstand van uw eigen werkplek. Zo zijn zowel u als uw kinderen tegelijkertijd ‘aan het werk’.

Tip 3. Ergonomisch werken

Een goede en comfortabele arbeidssituatie is enorm belangrijk! Wanneer u voor een langere periode een verkeerde werkhouding aanneemt, kan dit op den duur leiden tot fysieke gezondheidskrachten. Daarom is het belangrijk om de juiste werkmaterialen (bureau, stoel, scherm) in huis te hebben en deze ook goed af te stellen voor een ergonomische werkhouding. Neem daarnaast ook af en toe afstand van uw scherm. Deze mentale herstelmomenten zijn enorm belangrijk om goed thuis te kunnen blijven functioneren.

Tip 4. Besteed extra aandacht aan informatiebeveiliging

Zorg voor een betrouwbare verbinding zodat u en uw collega’s het bedrijfsnetwerk op een veilige manier kunnen benaderen. Een VPN- verbinding is hiervoor één van de meest geschikte en veilige thuiswerkoplossingen.Houd ook rekening met de netwerkcapaciteit en wees extra alert op phishingmails en valse e-mails.

Tip 5. Zorg voor een goede werk-/privébalans

Het is belangrijk om per dag een goede planning te maken. Maar wees realistisch. Doe belangrijke taken eerst. Plan vooral niet te veel in. Anders raakt u alleen maar gefrustreerd wanneer de planning niet afkomt. Zit u normaal stipt om 09.00 uur achter uw bureau om vervolgens om 17.00 uur het pand te verlaten? Houd dan thuis zo veel mogelijk diezelfde werktijden aan.

Kunnen we u ergens mee helpen?

Geef het allemaal even de tijd en op den duur zult u dan merken dat u uw ritme gaat vinden. Kunnen wij u ergens mee helpen? Bijvoorbeeld bij de inrichting van uw thuiswerkplek of met een veilige VPN-verbinding? Neem gewoon even contact met ons op en wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op