Gerucht: Microsoft brengt volgende maand lichtere Teams-client uit

Microsoft zou werken aan een lichtere versie van zijn samenwerkingstool Teams. De lichtere versie zou onder meer minder processorkracht moeten vragen en zuiniger omspringen met de accu van laptops. Een preview zou eind maart online komen.

Om dat mogelijk te maken, wisselt de client van Electron naar Webview2 van Edge, meldt The Verge. Ook wisselt het bedrijf van Angular naar de React-library voor Javascript, wat hem lichter zou moeten maken. Een deel van het werk zit al in de Teams-client voor Windows 11 voor consumenten en zou met de nieuwe versie ook voor bedrijven beschikbaar komen. Die zitten nu nog op de oude client.

De nieuwe client zou behalve zuiniger voor de accu en cpu ook minder geheugen nodig hebben. Teams zou met de nieuwe versie toe kunnen met ongeveer de helft van het geheugen van de huidige versie. Volgens The Verge, die vaak informatie heeft over onaangekondigde Microsoft-diensten en -producten, komt een preview van de nieuwe versie van Teams eind maart uit. Bedrijven kunnen dan nog ervoor kiezen de oude versie te gebruiken. De nieuwe versie komt op een latere datum definitief uit.

Bron: Tweakers.net