Laatste nieuws over Windows 10

windows 10Windows 10 is de eerste stap naar een tijdperk van meer persoonlijk computergebruik.

Er is een gratis upgrade voor Windows 10 beschikbaar voor iedereen die nu Windows 7 of Windows 8.1 gebruiken. Deze upgrade moet wel in het eerste jaar na de lancering van Windows 10 gedaan worden. De exacte datum van de lancering is nog niet bekend.

Dit is meer dan een eenmalige upgrade. Met Windows 10 worden nieuwe functies direct geleverd zodra ze klaar zijn. Hierdoor hoeft men niet meer te wachten tot er een nieuwe Windows versie beschikbaar is. Hierdoor blijft de Windows beleving optimaal.

Sterke nadruk op samenwerkingwindows 10 upgrade

Microsoft zegt Windows meer te zien als een service dan als een verzameling van losstaande versies van een besturingssysteem. Windows 10 wordt de Windows-versie voor zowel pc’s, tablets en smartphones met een sterke nadruk op samenwerking. Het is daarom logisch dat zoveel mogelijk apparaten Windows 10 gebruiken. In het eerste jaar na de lancering is Windows 10 een gratis upgrade voor alle gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1. Dat er specifiek een termijn van een jaar genoemd wordt, betekent waarschijnlijk dat je na dat jaar wel moet betalen voor een upgrade. Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel Windows 10 dan gaat kosten.

Lees meer hierover op de blog van Windows.