De nieuwe Sets-feature bij Windows 10

Hoogstwaarschijnlijk wordt dit najaar de nieuwe tabbladinterface toegevoegd aan het Operating System (OS). Bij de najaarsversie van Windows 10 heeft Microsoft de “Sets”-feature weer toegevoegd aan Insider-builds. Dit is een optionele functionaliteit die ervoor moet zorgen dat gekoppelde applicaties en documenten op het juiste moment gegroepeerd worden weergegeven.

Ordenen van actieve apps

Het idee van de Sets-feature, dat gekoppeld is aan uw Windows-account, is dat wanneer u meerdere apps tegelijk gebruikt – browser, Word, Verkenner, Photoshop e.d. – deze worden geordend als tabbladen in één venster in plaats van vensters naast elkaar. De feature zorgt voor synchronisatie met andere apparaten en geassocieerde documenten. Ook heeft het nieuwe tabblad van Sets een zoekbalk die zowel lokaal als op het web zoekt.

Er zullen veranderingen in de interface te zien zijn. Wanneer u een tabblad opent, verschijnt een overzicht met recente of vastgezette tabs. Net als in de browser. Echter, in plaats van websites ziet u documenten en applicaties. U kunt dan per onderwerp een Set aanmaken. Zo blijven alle stukken geordend.

“Ga verder waar u gebleven bent”

Sets bevat ook de feature “Ga verder waar u gebleven bent”. Deze is al in Windows 10 verwerkt. Hier zal gevraagd worden of u de laatst geopende applicatietabs opnieuw wilt opstarten.

Intelligent systeem

Het voordeel van Sets is dat er per onderwerp een andere set wordt aangemaakt en het geheel overzichtelijk blijft. Microsoft werkt aan een intelligent systeem dat dit automatisch doet en zich aanpast aan de gebruiker om de juiste elementen te groeperen in een Sets-venster. Dus ook al staan er 28 tabbladen open in de browser, alleen de twee tabs die met het document worden geassocieerd openen in Sets.

Vragen

Wilt u meer weten of aan de slag met Sets? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!