Out-of-office instellen

Op vakantie heeft u vaak geen tijd om uw e-mail bij te houden en te beantwoorden. Hiervoor is er de instelling out-of-office. Het stuurt een automatisch antwoord naar iedereen die u een e-mail stuurt, waarin staat wanneer u terug bent en wie uw taken tijdelijk overneemt. Hieronder wordt uitgelegd hoe u dit in kunt stellen. Staat uw e-mail programma er niet bij? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Voor Microsoft Outlook 2013

 1. U start Microsoft Outlook 2013 en u gaat naar Bestand.
 2. U klikt op Automatische antwoorden.
 3.  In het volgende venster kunt u een persoonlijk bericht naar collega’s schrijven en naar externe contacten, vergeet niet het bericht voor beide in te stellen. Tevens kunt u ook aangeven voor welke periode het automatische antwoord verstuurd moet worden. U kunt er ook voor kiezen geen periode te kiezen, het automatische bericht wordt dan verstuurt totdat u deze optie uitschakelt.
 4.  Er wordt vervolgens weergegeven dat een automatisch antwoord beschikbaar is. Op het moment dat het bericht niet meer verstuurd mag worden kunt u de knop ‘Uitschakelen’ gebruiken om het automatische bericht uit te schakelen.

Voor Microsoft Outlook 2010

 1. Klik de file-tab open, klik dan op “info” in het menu.
 2. Klik op “Automatic Replies (Out of Office)”.
 3. Vink de optie “Send automatic replies” aan.
 4. Ook in deze versie van Outlook kunt u aanduiden van wanneer tot wanneer deze berichten moeten gestuurd worden. Dat doet u door “Only send during this time range” te selecteren en de begin- en eindtijd in te voeren.
 5. Klik op ok.
 6. Als je een eindtijd hebt ingegeven in stap vier moet je je out-of-officebericht niet uitzetten. Anders klik je bij je terugkomst “Do not send automatic replies” aan in de Out of Office Assistant.

Voor Mac OS X Mail

 1. Selecteer Mail / Preferences in het menu van Mac OS X Mail
 2. Ga naar de categorie “Rules”.
 3. Klik op “Add Rule”.
 4. Geef de rule een naam bij “Description”.
 5. Verander het veld onder “If any of the following conditions are met” naar “Account”. Selecteer je e-mailadres in het veld ernaast.
 6. Kies “Reply to message” in het veld “Perform the following actions”.
 7. Klik op “Reply message text”.
 8. Geef het out-of-officebericht in.
 9. Klik op ok.
 10. U ziet deze rule nu staan in de preferences, categorie “Rules”. Vink hem na uw verlof terug uit.