Android-tips: Kende u deze WhatsApp-functies al?

Waarschijnlijk gebruikt u de app dagelijks, maar kende u deze minder bekende functies al? Met deze Android-tips haalt u alles uit WhatsApp.

1. Maak uw eigen avatar

We delen lief en leed via WhatsApp, dus is het niet meer dan logisch dat u de app extra persoonlijk kunt maken. Dat doet u bijvoorbeeld door een WhatsApp-avatar aan te maken. Deze digitale versie van uzelf kunt u als uw profielfoto instellen, of als sticker versturen.

Zo maakt u een WhatsApp-avatar:
Open WhatsApp, tik rechtsboven in beeld op de drie puntjes en kies ‘Instellingen’; Selecteer ‘Avatar’ en druk op ‘Uw avatar maken’; Doorloop de stappen en tik op ‘Opslaan’.

WhatsApp-avatar
U kunt onder meer een huidskleur- en tint kiezen, maar ook het kapsel, postuur en de outfit. Zodra de avatar klaar is kunt u deze instellen als profielfoto. Duik hiervoor de instellingen in, tik op uw huidige profielfoto en volg de aanwijzingen op het scherm.

2. Met uzelf chatten

Waarschijnlijk gebruikt u WhatsApp om te chatten met anderen, maar wist u dat het ook mogelijk is om uzelf berichten te sturen? Op die manier kunt u bijvoorbeeld een boodschappenlijstje bijhouden, of simpel codes en wachtwoorden tussen verschillende apparaten delen. Stuur bijvoorbeeld via de desktopversie van WhatsApp een code die u op uw telefoon nodig hebt, of vice versa.

Met uzelf chatten is heel simpel. Als u een nieuw chatgesprek opent, kunt u namelijk ook uzelf kiezen. Als het goed is staat uw eigen profiel helemaal bovenaan de contactenlijst.

3. Online status verbergen

Standaard kunnen anderen zien wanneer u online bent op WhatsApp. Dat is bijvoorbeeld handig als u met iemand in gesprek bent en diegene direct een antwoord verwacht. Maar, niet iedereen vindt dit een fijne gedachte. Het is daarom gelukkig mogelijk om deze functie uit te zetten. Dat doet u zo:

Open WhatsApp en tik op de drie puntjes bovenin Kies ‘Instellingen’; Druk op ‘Privacy’ en selecteer ‘Laatst gezien en online’; Maak u keuze.

WhatsApp online-status
Om ervoor te zorgen dat niemand kunt zien wanneer u online bent, kiest u voor de opties ‘Niemand’ en ‘Zelfde als laatst gezien’.

4. Scherpere foto’s sturen

Stuurt u weleens foto’s naar vrienden en familie via WhatsApp? Dan heeft u vast gemerkt dat de kwaliteit soms flink achteruit hobbelt. Dat komt omdat WhatsApp compressie toepast. Men verlaagt de kwaliteit van het plaatje zodat er minder data nodig is om deze te versturen.

Gelukkig is het mogelijk om de compressie van WhatsApp te omzeilen. Dat doet u door een foto ‘vermomd’ als document te verzenden:

Open WhatsApp en ga naar de chat waarin u foto’s wil delen; Tik op het paperclipje en kies ‘Document’; Selecteer de foto’s en tik op verzenden.

5. Maak een poll en peil de stemming

Wat gaan we vanavond eten? En waar willen we dit jaar heen op vakantie? U komt er makkelijk en snel achter door een poll via WhatsApp te delen. Het werkt heel simpel:

Open WhatsApp en ga naar het gesprek waarin u de poll wil delen; Kies het paperclipje onderaan en tik op ‘Peiling’; stel een vraag en geef een aantal antwoordopties op; tik op het groene knopje om de peiling te verzenden.

U kunt polls zowel delen met individuele chats, als in groepsgesprekken. Goed om te weten: u kunt maximaal twaalf antwoordopties opgeven.

Bron: Androidplanet.nl