Beveiligd internetten

Op internet gaat enorm veel informatie rond. Daar zitten ook gevaren aan vast. Het invullen van uw wachtwoord is al een risico, of het gebruiken van cloud-based computerplatformen. Netwerk sniffers kunnen de gegevensstroom onderscheppen en onbevoegd gebruiken. Om uzelf en uw klant te beschermen kunt u een SSL-certificaat aanschaffen voor uw website.

Wat is een SSL-certificaat?

Een Secure Socket Layer (SSL) is een beveiligingsprotocol. Het voorziet een beveiligd kanaal tussen twee computers die via internet of een intern netwerk communiceren.  Een SSL-verbinding is te herkennen aan de URL. U ziet dan in de balk https staan. Daarnaast geeft een goede browser ook een klein slotje achter de URL of een groene balk weer.

Waarom zou ik het gebruiken?

Om te vermijden dat de gegevensstroom onderschept wordt, kunt u een SSL-certificaat aanschaffen. Door middel hiervan worden de gegevens gecodeerd. De sniffer kan hier dan niets mee. Uw en de gegevens van uw websitebezoeker zijn dan dus veilig. Om deze reden is SSL ook min of meer verplicht voor websites gesteld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Het niet naleven hiervan  kan een boete veroorzaken tot 4500 euro.

Hoe kom ik eraan?

Tonec geeft SSL-certificaten uit. U kunt al een SSL-certificaat krijgen vanaf € 15,-. De hoogte van uw prijs hangt onder andere af van de gewenste veiligheid, functionaliteiten en garantie. Wanneer u bijvoorbeeld een duurder certificaat heeft, krijgt u ook een hogere onkostenvergoeding als deze gekraakt wordt.

Wilt u weten wat voor uw website geschikt is? Neem dan contact met ons op.