Digital Crimes Unit: Leading the fight against cybercrime

Cybercriminaliteit is wereldwijd ontwrichtend en economisch schadelijk: het veroorzaakt biljoenen euro’s aan financiële schade zowel voor bedrijven als particulieren, het vormt een bedreiging voor de nationale veiligheid en het vermindert het vertrouwen in de digitale economie en internet.

De Digital Crimes Unit (DCU) van Microsoft is een internationaal team van technische, juridische en zakelijke experts dat sinds 2008 cybercriminaliteit bestrijdt, individuen en organisaties beschermt en de integriteit van Microsoft-services waarborgt. De expertise die Microsoft in huis heeft en de unieke inzichten die zij verkrijgen in online criminele netwerken stelt Microsoft in staat om bewijsmateriaal te vinden dat is gebruikt bij onze strafrechtelijke verwijzingen naar wetshandhavingsinstanties. De DCU werkt ook aan het verhogen van de operationele kosten van cybercriminaliteit – door de infrastructuur die door cybercriminelen wordt gebruikt – te verstoren aan de hand van civielrechtelijke procedures en technische maatregelen.

Geen enkele entiteit kan cybercriminaliteit alleen bestrijden; de DCU heeft diepgaande relaties ontwikkeld met beveiligingsteams van Microsoft en met wetshandhavers, beveiligingsbedrijven, onderzoekers, NGO’s en klanten om zowel onze schaal als onze impact bij de bestrijding van cybercriminaliteit te vergroten.

De DCU deelt ook inzichten om slachtoffers te helpen bij het herstel, het ondersteunt voorlichtingscampagnes het is continu bezig met de ontwikkeling van technische tegenmaatregelen om de beveiliging van haar producten en diensten te versterken.

Microsoft bericht op haar website uitgebreid over deze technische tegenmaatregelen op haar website. Deze kunt u hier.

Bron: Microsoft.com