Een goede back-up is key!

Bij TONEC merken we dat veel bedrijven nog niet inzien dat het hebben van een goede back-up oplossing van onmiskenbaar belang is voor de veiligheid en continuïteit van uw bedrijf. Maar liefst 1 op de 3 bedrijven (!) heeft weleens te maken gehad van gegevensdiefstal of verlies van data als gevolg van menselijk fouten. Binnen het mkb liggen deze cijfers nog vele malen hoger.

TONEC biedt daarom een SaaS back-up and recovery solution voor het veilig opslaan en beheren van uw belangrijke bedrijfsgegevens in Microsoft Office 365. Met deze TONEC back-up oplossing beschermt u uw Microsoft 365-applicaties tegen onder meer het onbedoeld of kwaadwillig weggooien van bestanden, malware en ander verlies van cloudgegevens. Dankzij de herstelfunctionaliteit voorkomt u permanent gegevensverlies en/of herstelt u snel wanneer u het slachtoffer bent geworden van een ransomware-aanval. De back-up oplossing van TONEC scant Microsoft 365 voor kwaadaardige cybergevaren en verzekert u van een razendsnel herstel.

Is dit ook nodig wanneer u in de cloud werkt? Absoluut! Heel wat bedrijven plaatsen hun bestanden in OneDrive of Google Drive en zijn ervan overtuigd dat hun bestanden veilig zijn. We moeten u helaas teleurstellen: een clouddienst is geen back-up en biedt dus geen garantie voor het behoud van data. Het is een ideale manier om bestanden te synchroniseren en te delen, maar het is dus géén back-up. Want wanneer zich bijvoorbeeld een hardnekkig virus op uw harde schijf nestelt en alle bestanden versleutelt, dan worden die versleutelde bestanden ook in de cloud overschreden. Resultaat: een cloud vol onbruikbare documenten. Daarom kunnen wij het maar niet genoeg herhalen: de cloud is geen back-up!

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van de SaaS back-up and recovery solution van TONEC. Deze back-up oplossing kunt u ook bij ons afnemen als aanvulling op uw huidige software-pakket.

U kunt contact met ons opnemen via: https://www.tonec.nl/contact/