Handige tips naar een betere wifi-verbinding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een wifi signaal te verbeteren. Eén  van deze mogelijkheden is door het gebruik van een wifi repeater. Tegenwoordig zijn steeds meer apparaten werkzaam met een actieve wifi verbinding, lees; laptops, computers maar ook weerstations en beveilingscamera’s.

Het draadloze wifi signaal is niet altijd optimaal. Het signaal heeft vooral veel vrije ruimte nodig om naar de apparatuur te kunnen zenden. Veel onderdelen kunnen het signaal verstoren, waaronder kabels, beton en metaal. Plaats de wifi modem daarom nooit in de meterkast, aangezien er in de meterkast zeer veel kabels lopen.

Goede plek:

De belangrijkste tip is om de wifi router/ modem op een goede plaats te zetten. Stop daarom de router niet in een kastje om hem uit het zicht te brengen. Een router heeft ruimte nodig om zo het wifi signaal te kunnen verspreiden. Zet het apparaat naar voorkeur op een open ruimte zonder al te veel stroomkabels.

Juiste kanaal:

Vooral in drukke woonwijken worden er veel wifi signalen ontvangen. Een router kan je instellen op verschillende kanalen, dit om te voorkomen dat diverse wifi kanalen elkaar gaan belasten. Momenteel is er software op de markt, waarmee je de wifi signalen kan scannen en zo de juiste kanaal setting kan bepalen. Het beste kanaal is een (vrij) kanaal dat zo ver mogelijk van de bestaande kanalen af staat.

Signaal de juiste kant op:

Ook is het van belang de router goed te plaatsen, plaats een router dus niet met het signaal naar de kant van de weg, maar bijvoorbeeld naar de achtertuin zodat er door het hele huis een sterk wifi signaal ontstaan en niet voor je huis waar niemand gebruik zal maken van een wifi verbinding.

Wifi-versterkers

Ondanks bovenstaande tips toch een betere wifi ontvangst hebben? Kies dan voor wifi-versterker. Hierdoor kan je via de adapter het wifi signaal verlengen met een extra access point.