Microsoft voegt AI-knop toe aan nieuw toetsenbord Windows 11

Microsoft voegt een AI-toets toe aan het nieuwe toetsenbord van de Windows 11-computers. Het technologieconcern spreekt zelf van ‘de grootste verandering in 30 jaar’.

Met een druk op de AI-knop kom je terecht bij Copilot, de AI-tool van Microsoft, heeft het bedrijf in een blogpost bekendgemaakt. Copilot wordt voor een belangrijk deel gevoed door de technologie van OpenAI. In dat bedrijf heeft Microsoft grote investeringen gedaan.

Microsoft heeft de kunstmatige intelligentie het afgelopen jaar ook toegevoegd aan Microsoft 365 en de zoekmachine Bing. Met de AI-functie Copilot wil Microsoft het voor gebruikers makkelijker maken zoekopdrachten te geven, teksten te schrijven en beelden te creëren. Volgens vice-president Yusuf Mehdi wordt de gebruikservaring hierdoor makkelijker en sterker.

Vanaf februari

De nieuwe toets is naar verwachting vanaf februari beschikbaar op pc’s en laptops met Windows 11. 

Wie het besturingssysteem Windows 11 al gebruikt, kan de AI-tool overigens al wel gebruiken door de Windowstoest plus C in te tikken. De introductie van een eigen knop laat volgens Microsoft ‘de waarde zien die het bedrijf hecht aan deze functie, en de potentie die AI heeft om gebruikers aan zich te binden’.

Een van de bekendste producten van OpenAI is ChatGPT-4. Copilot is hier ook op gebaseerd.

Bron: RTL Nieuws