Nieuwe versies van Windows verschijnen voortaan waarschijnlijk om de drie jaar

Microsoft is van plan om voortaan om de drie jaar een nieuwe versie van Windows uit te brengen. Dat meldt Windows Central op basis van ingewijden. Dit zou betekenen dat Windows 12 in de herfst van 2024 verschijnt.

Volgens het nieuwe plan moet er elke drie jaar een grote update voor Windows verschijnen. In de tussentijd wil Microsoft wel vaker kleinere updates voor de huidige versie uitbrengen.

In het verleden duurde het ook steeds zo’n drie jaar voordat er een nieuwe Windows kwam. Zo verscheen Windows 7 in 2009, bijna drie jaar na Windows Vista. Vervolgens verschenen Windows 8 in 2012 en Windows 10 in 2015.

Met de komst van Windows 10 leek Microsoft van de driejaarlijkse cyclus af te stappen. Het bedrijf legde de focus op het blijven vernieuwen van dat besturingssysteem en kwam twee keer per jaar met een grote update. Toen vorig jaar Windows 11 verscheen, werd het beleid voor Windows 10 en 11 aangepast naar één grote update per jaar.

Windows Central schrijft dat klanten voortaan tot vier keer per jaar updates kunnen verwachten. Microsoft heeft zelf overigens niets bekendgemaakt over zijn plannen.

Bron: Nu.nl