Office 2016 nu ook beschikbaar voor Windows

Eerder kwam Microsoft al met het nieuwe kantoorpakket voor het besturingssysteem van Apple (OS X). Vanaf 22 september is Office 2016 ook beschikbaar voor Windows. Daarin zitten een aantal nieuwe mogelijkheden die het gebruik voor u makkelijker maken. Van lay-out tot veilig documenten delen en software-updates uitstellen,  Microsoft heeft weer een verrassend pakket gemaakt.

Strakkere menu’s

Microsoft wilde dit jaar gaan voor eenduidig en gebruiksvriendelijk. Daarom krijgt het Android Office-pakket hetzelfde uiterlijk als de IOS-apps. Hierbij richt Microsoft zich meer op touchscreens, waarbij opties makkelijker toegankelijk zijn en de menu’s er strakker uit zien. Dit doet echter niet af aan de toetsenbord- en muisgebruikers. Zo is het voor iedereen gebruiksvriendelijk.

Veilig documenten delen

Het is nu ook mogelijk bestanden op te slaan in de online opslagdienst Onedrive. Daarmee kunt u gemakkelijk gedeelde tekstbestanden met anderen bewerken. Hierbij kunt u een limiet instellen op wat gebruikers kunnen doen met de gedeelde documenten of e-mails. Zo kunt u een verloopdatum instellen en voorkomen dat het document of de e-mail wordt doorgestuurd. Ook krijgt u een bericht in een app als iemand een vertrouwelijk document opslaat op een risicovolle locatie. Handig dus, als u vertrouwelijke informatie doorstuurt!

Andere handigheden

Naast deze handige vernieuwingen zijn er ook een aantal andere voordelen. Bedrijven met een ProPlus-abonnement kunnen  bijvoorbeeld vanaf nu gebruikmaken van de Current Branch for Business: hiermee kunt u een software-update enkele maanden later doorvoeren. Dat geeft de mogelijkheid om software eerst te testen. Ook kan Word u in een simpele klik op een woord naar een Bing-pagina vol informatie over de achtergrond, websites en nieuws over het woord brengen. Als laatste hoeft u geen moeite meer te doen om uw pas getypte document te mailen. In Outlook verschijnen bij het toevoegen van een bijlage direct uw meest recente documenten.