OneDrive krijgt rollback mogelijkheid als beveiligingOneDrive van Microsoft krijgt een belangrijke nieuwe functie. Het wordt binnenkort mogelijk om een rollback te doen naar een punt in het verleden. Dit is met name handig voor gebruikers die last hebben van ransomware en daardoor bestanden op OneDrive kwijt zijn geraakt. Met de rollback ga je als het ware terug in de tijd en wordt je account hersteld naar een aantal weken terug.

 

In ontwikkeling

Op dit moment is de functie nog in ontwikkeling, maar Microsoft zal deze binnenkort lanceren. Het is nog niet bekend hoever je terug kan met een rollback, maar wel is bekend dat de gebruiker kan kiezen uit een aantal verschillende data om naartoe terug te keren.

 

OneDrive for Business

In ieder geval voor OneDrive for Business zal de nieuwe functie worden geïntroduceerd. Of ook via de persoonlijke OneDrive gebruik gemaakt kan worden van de rollback-functie is nog niet zeker. Wanneer Microsoft de functie offcieel introduceert zal meer duidelijk worden.

 

Vragen

Heeft u vragen over OneDrive? Of wilt u weten hoe u uw bestanden nog beter beschermt? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!