Publishing

Volgens Daemen-ICT danken 95% van de succesvolle cyberaanvallen hun resultaat aan de phising-techniek, waarbij criminelen via vernuftige mailtjes persoonlijke (bedrijfs)gegevens afhandig maken. Ook industrieconcern VDL Groep is de afgelopen tijd slachtoffer geworden van een soortgelijke cyberaanval. Het bedrijf kent 105 concerns die over de hele wereld gevestigd zijn, waarbij allemaal schade is gemeld. Hierbij werd de algehele bedrijfsvoering getroffen, waardoor de productie van sommige vestigingen stil kwam te liggen.


Hoe kunt u zich weren tegen phishing?
Hoewel de technieken die criminelen gebruiken steeds geavanceerder worden, kunt u de werknemers van uw bedrijf alsnog goed voorbereiden om dergelijke aanvallen te onderscheiden.


Zo is het belangrijk goed te kijken naar de schrijfstijl van de afzender. Vaak staan hier spelfouten in of zijn zinnen op een aparte manier opgebouwd. Ook is een dergelijke phishingmail te herkennen aan de aanhef; deze is vaak niet direct gericht tot de ontvanger, maar blijft algemeen. Hiernaast zijn opvallende bijlagen of hyperlinks die onnodig lang zijn, indicaties dat u te maken heeft met een phishingmail.


Tot slot is het verstandig om bij twijfel altijd de afzender te bellen. Hiermee voorkomt u dat u op ongebruikelijke mailtjes klikt waardoor u een opening voor criminelen biedt.

Bron: daemen-ict.nl