Russische hackersZe komen steeds vaker in het nieuws voorbij: Russische hackers. De afgelopen tijd zijn veel bedrijven het slachtoffer geworden van Russische gijzelsoftware. Maar wie zijn deze Russische hackers en hoe gaan ze te werk?

De meest recente aanval, waarbij honderden Nederlandse bedrijven via de software Kaseya werden geïnfecteerd met een virus, is naar alle waarschijnlijkheid uitgevoerd door REvil. Deze groep was in juni verantwoordelijk voor een grote cyberaanval op het Braziliaanse vleesverwerkersbedrijf JBS, dat 11 miljoen dollar aan losgeld moest betalen aan de groep. Hun doel is duidelijk: zoveel mogelijk (gevoelige) gegevens verzamelen en deze als gijzeling gebruiken om veel geld afhandig te maken. Veel bedrijven zijn gelukkig goed beschermd tegen soortgelijke aanvallen, maar kunnen door een vernuftige manier toch ten prooi vallen aan cybercriminaliteit.

Benieuwd hoe u zich met uw bedrijf kunt beschermen tegen cybercriminaliteit? Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op via: https://www.tonec.nl/contact/