Ransomware-aanvalBedrijven die werken met de software van Kaseya; een software om computersystemen op afstand te beheren, zijn onlangs slachtoffer geworden van een grootschalige ransomware-aanval. Wereldwijd zijn veel klanten getroffen door deze cyberaanval. Bij sommige bedrijven is de schade aanzienlijk en zijn er veel klantgegevens door de hackersgroep buitgemaakt. Gelukkig maakt TONEC geen gebruik van Kaseya.

Volgens de directeur van IT-bedrijf Xantion, Peter Oelen, is deze grootschalige vorm van cybercrime nieuw. Normaliter worden slechts één of enkele bedrijven getroffen, terwijl het in deze aanval om honderden ondernemingen gaat die door de ransomware-aanval gedupeerd zijn.

Verwacht wordt dat een groep Russische hackers achter de aanval zit. De afgelopen maanden worden er vaker cyberaanvallen gepleegd door hackersgroepen die gelieerd zijn aan Rusland, waarbij er veel losgeld aan bedrijven wordt gevraagd.

Bron: nos en RTL Nieuws

Benieuwd hoe u uw bedrijf kan beschermen tegen soortgelijke cyberaanvallen? Neem dan contact met ons op via: https://www.tonec.nl/contact/